Magunkról

01. Több mint 30 éve

Cégünk, a Famíves Kft. 1990-ben alakult épületasztalos-ipari, bútoripari, belsőépítészeti munkák teljes körű megvalósítására.

02. Profil

Az idő előrehaladtával cégünk átalakult, és a korábbi teljes körű asztalos üzem fő profilja napjainkra a nyílászáró gyártás lett.

03. Hivatásunk

Minden ajánlatunk személyre – projektre – szabott és ingyenes tanácsadással állunk minden partnerünknek rendelkezésére.
Számunkra nincs lehetetlen.

Cégünk, a Famíves Kft. 1990-ben alakult épületasztalos-ipari, bútoripari, belsőépítészeti munkák teljes körű megvalósítására.

A termékek – tervezése, előállítása, gyártása saját tulajdonú szegedi ingatlanban, saját eszközök birtokában történik.

Az elmúlt három évtizedben cégünk jelentős változásokon ment keresztül, ez idő alatt mindvégig stabil humán-, műszaki-, anyagi-, pénzügyi háttérrel rendelkeztünk.

Az idő előrehaladtával cégünk átalakult, és a korábbi teljes körű asztalos üzem fő profilja napjainkra a nyílászáró gyártás lett.

Működésünk során több jelentős méretű és szakmai hitelességet igénylő műemléki projekten vettünk részt, ami nagy mértékben elősegítette cégünk és kollégáink fejlődését és motiváltságát.

Az ország teljes területén található olyan kivitelezés, ami cégünk nevéhez köthető.

A nagyobb volumenű munkáink mellett az utóbbi években nagy hangsúlyt kezdtünk fektetni a lakosság igényeit kielégítő, a mai kor követelményeinek megfelelő minőségű és műszaki tartalmú hőszigetelt nyílászárók irányába.

Minden ajánlatunk személyre – projektre – szabott és ingyenes tanácsadással állunk minden partnerünknek rendelkezésére – legyen szó akár egy lakás néhány nyílászárójának cseréjéről, vagy szállodák, éttermek teljes belsőépítészeti kialakításáról.

Számunkra nincs lehetetlen.

Legyen bármi is az elképzelése, ossza meg velünk, hogy megvalósíthassuk! Használja ki ingyenes tanácsadásunk, kezdjünk el beszélgetni!

Amit a legjobban csinálunk

Minőségi alapanyag - Szakértő Csapat

Új épületek faipari kivitelezési munkálatai

Prestige műemlék

Minőségi alapanyag – Szakértő Csapat

Cégünk különös figyelmet fordít a minőségi anyagok beszerzésére, mely elengedhetetlen kelléke, hogy tökéletes nyílászárókat, faipari termékeket tudjunk előállítani.

Hossztoldott, rétegragasztott, vetemedésmentes tömörfa anyagból készült, gyári felületkezeléssel ellátott ablakok, ajtók.

A tökéletes munka, precizitás és minőség másik fontos pillére, hogy a Famíves Kft. több, mint 30 éves faipari tapasztalattal rendelkező csapata áll az Ön rendelkezésére.

Új épületek faipiari kivitelezési munkálatai

Társas- és magánházak, lakóparkok közösségi épületek homlokzati ablakai, erkélyajtói, főbejáratai, lépcsőházi üvegfalai 2 vagy 3 rétegű hőszigetelő üvegezésű kivitelben 68 vagy 78, 88 mm-es szelvénymérettel, a legkülönfélébb (fix, vagy mozgatható lamellás, táblás, betétes-fillungos) árnyékoló zsalugáterrel.

A geometriai és funkcionális kialakítás lehetősége rendkívül változatos, melynek határait csak a tervezői fantázia és a megrendelői igények jelölhetik ki. Így lehet: egyszárnyú, többszárnyú, szimmetrikus, aszimmetrikus, egyenes, íves, köralakú, alakos, nyíló, bukó, bukó-nyíló, középen felnyíló, középen felnyíló bukó-nyíló, toló, emelő-toló, harmonika, fix, kézi, vagy motoros távnyitós, fékezős, kézi vagy motoros ajtócsukóval felszerelt, stb.

Prestige műemlék

A stílus, a forma és a modern kor követelményei, ha találkoznak egy műemléki környezetben, akkor nálunk a Prestige nyílászáró családban megtalálja az Ön igényeinek megfelelő terméket.

A műemlékvédelem szigorú szabályai sokszor megoldhatatlan feladat elé állítják a lakástulajdonost, aki szeretne megszabadulni a régi, korszerűtlen ablakaitól. Talán ez az a terület ahol a Famíves a legnagyobb tapasztalattal bír, ezért a legjobbat kínálja vevői részére.

Ahol a valódi értékek megújult köntöst kapnak oly módon, hogy a hétköznapi ember talán észre sem fogja venni hogy nem egy akár 100 éves ablakra tekint, hanem egy modern technikai csodára.
Szinte fel sem tűnik egy belvárosi zajos környezet miután az új ablakok a helyükre kerülnek.

Műszaki tartalomban kiemelkedő teljesítményt tudunk elérni egy gerébtokos vagy pallótokos szerkezet esetében is, legyen szó hő- vagy hangszigetelésről.
Egyedi faragásokkal még különlegesebb megjelenéssel tudjuk felvértezni környezetünket, ezzel tisztelegve az elmúlt kor értékei előtt.

Épületfelújítás során a műemléki védelem alatt álló, műemlék jellegű, vagy védelmet nem élvező épületek közösségi- és magánházak homlokzati ablakai, erkélyajtói esetében több megoldás lehetséges.

A meglévő szerkezetek teljes egészében történő megőrzése a szükséges javításokkal, alkatrész cserékkel, vasalat-szerelvény pótlással akár az eredeti mintájára történő újragyártással, szigetelő gumitömítéssel.

Ugyanaz, de külső, belső vagy teljes szárnycserével, melyből bármelyik lehet hőszigetelő üvegezésű.

Az eredetivel teljesen megegyező szerkezet újra gyártása az eredeti marásmintákkal, az eredetivel megegyező vasalatok-szerelvények utángyártásával.

Az eredeti ablak homlokzati megjelenésének mintájára új, korszerű hőszigetelő szerkezet beépítése vagy teljes cserével, vagy a régi tokba építve ún. tok a tokban megoldással, ha kell korhű díszítő elemekkel, motívumokkal.

A fentiek tetszés szerinti kombinációja, de egyedi tervek alapján bármilyen más megoldás lehetséges, pl. kapcsolt gerébtokos ablak a homlokzat felől az eredeti mintájára gyártva, a belső oldalon hőszigetelő szerkezettel.

Az ablakokhoz tartozó bélés és parapetburkolat, belső spaletta, egyéb kapcsolódó elemek, belső ajtók esetében értelemszerűen az ablakoknál leírtak szerint lehetséges javítás-felújítás, vagy teljes csere, ill. ezek bármilyen kombinációja.