Műemlékek, épületek felújítása

Épületfelújítás során a műemléki védelem alatt álló, műemlék jellegű, vagy védelmet nem élvező épületek közösségi- és magánházak homlokzati ablakai, erkélyajtói esetében több megoldás lehetséges.

  • – A meglevő szerkezetek teljes egészében történő megőrzése a szükséges javításokkal, alkatrész cserékkel, vasalat-szerelvény pótlással akár az eredeti mintájára történő újragyártással, szigetelő gumitömítéssel.
  • – U.az, de külső, belső vagy teljes szárnycserével, melyből bármelyik lehet hőszigetelő üvegezésű.
  • – Az eredetivel teljesen megegyező szerkezet újra gyártása az eredeti marásmintákkal, az eredetivel megegyező vasalatok-szerelvények utángyártásával.
  • – Az eredeti ablak homlokzati megjelenésének mintájára új, korszerű hőszigetelő szerkezet beépítése vagy teljes cserével, vagy a régi tokba építve ún. tok a tokban megoldással, ha kell korhű díszítő elemekkel, motívumokkal.
  • – A fentiek tetszés szerinti kombinációja, de egyedi tervek alapján bármilyen más megoldás lehetséges, pl. kapcsolt gerébtokos ablak a homlokzat felől az eredeti mintájára gyártva, a belső oldalon hőszigetelő szerkezettel.

Az ablakokhoz tartozó bélés és parapetburkolat, belső spaletta, egyéb kapcsolódó elemek, belső ajtók esetében értelemszerűen az ablakoknál leírtak szerint lehetséges javítás-felújítás, vagy teljes csere, ill. ezek bármilyen kombinációja.

Ajánlatkérés
Famíves Belsőépítészeti és Faipari Kft.
6728 Szeged
Dorozsmai út 35.
famives@famivesszeged.hu
Tel, fax: (06-62) 462-757
Minősítéseink
ISO 9001
ISO 14001
Tagságok
KITT Építőipari Klaszter