Technológia

Alapanyagok

Az ablakok, ajtók, egyéb épületasztalos-ipari termékek válogatott műszárított, döntően borovi, vagy luc fenyőből készülnek 10-12 %-os nedvességtartalommal, hossztoldott-rétegragasztott kivitelben, de megrendelőink igénye alapján szolgálunk ezek hossztoldás-mentes változatával, illetve egyéb fafajokkal is, mint pl. vörösfenyő, tölgy, bükk, különféle egzoták (meranti, durián), stb. Az így előkészített anyag garantáltan hiba-, csomó- és vetemedésmentes, amely tulajdonságok hosszútávon is alapját képezik a biztonságos, megbízható működésnek. Az alkatrészek válogatása, struktúrált – rajzolat szerinti – elrendezése, valamint a jól megválasztott felületkezelés pedig kiemeli a fa természetes szépségét és mindezek együtt eredményezik a rendkívül igényes esztétikai hatást.

Felületkezelés

A felületkezelést üzemünkben ún. magasnyomásos szórásos eljárással végezzük MILESI vastaglazúrral három rétegben, köztes csiszolással. A művelet két fő funkciója a faanyag védelme a mechanikai sérülések, gomba és egyéb természetes károsítók, ill. a szennyeződések ellen, valamint – a már említett – magas esztétikai követelmények kielégítése.

A felületeket legalább évente egyszer célszerű MILESI XGC-35 színtelen felületápoló folyadékkal átdörzsölni, mely felfrissíti azt, eltávolítja a szennyeződéseket, eltömíti az esetlegesen keletkezett mikro repedéseket, ezáltal jelentősen megnöveli a lakkréteg élettartamát. Megrendelői igény vagy egyéb, pl. műszaki-gazdaságossági, tervezési szempontok esetén más típusú felületkezelésre is nyitottak vagyunk.

Vasalatok-szerelvények

Vasalatok tekintetében ugyancsak széles a választék. Alapvetően ROTÓ, GU, SCH termékeket használunk, de bármilyen egyéb „járatos” alkatrészek is szóba jönnek mint pl. Sigenia, VBH, egyéb, kereskedelemben kapható árú.

Szerelvények vonatkozásában az eloxált alumíniumtól a legkülönbözőbb réz, koracél, kovácsoltvasig bármit választhat a megrendelő minta, vagy katalógus alapján.

Egyéni igények vagy műemléki védettség esetén a korhű vasalatokat-szerelvényeket minta alapján újra gyártatjuk.

Üvegezés

Az üvegezés lehetőségeinek széles választékából csak ízelítőül néhányat. A hőszigetelő üveg lehet 4-16-4 Low-E lágybevonatos, argonnal töltött U=1,1 W/m2 K hőátbocsátási tényezővel, de ajánlunk háromrétegű U=0,7 W/m2 K értékű üveget is.

Funkcionális felosztás szerint lehet különleges hő-, hangszigetelésű és fényáteresztő képességű, lehet teljesen átlátszó, reflexiós, matt, stb.

Vizuálisan lehet fehér, színes, alakos, domborított és ezernyi más kombinációt kérhet a megrendelő.

Az osztás lehet üveg közötti és üvegre ragasztott ún. álosztó duplex távtartóval, de lehet valódi osztó is.

Kül- és beltéri üvegezéshez az egyszerű síküvegtől az üvegművészeti alkotásig bármi szóba jöhet, határt a fantázia szabhat.

Az üveg rögzítése történhet kittel, vagy szorítóléccel lágy ágyazatba fektetve, mely javítja a különféle szigetelő tulajdonságokat, csökkenti a káros rezgéseket.

Ajánlatkérés
Famíves Belsőépítészeti és Faipari Kft.
6728 Szeged
Dorozsmai út 35.
famives@famivesszeged.hu
Tel, fax: (06-62) 462-757
Minősítéseink
ISO 9001
ISO 14001
Tagságok
KITT Építőipari Klaszter